Manja slova Veća slova RSS
>

Svjetska banka i Ministarstvo nastavljaju saradnju

Svjetska banka i Ministarstvo nastavljaju saradnju
Datum objave: 23.12.2020 07:00 | Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar za ekologiju, prof. dr Danilo Mrdak i g-din Emanuel Salinas, šef Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru, danas su u razgovoru istakli značaj saradnje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Svjetske banke, sa kojom je Ministarstvo do sada realizovalo brojne projekte.

G-din Mrdak je podsjetio na specifičan period u kom se nalazi crnogorska ekonomija i naglasio ulogu Svjetske banke u kreiranju uslova za ublažavanje negativnih efekata krize izazvane pandemijom COVID19. Detaljno je objasnio razvojne potencijale Crne Gore sa fokusom na životnu sredinu i prostorno planiranje.

U fokusu razgovora je bio i jedan od najvećih portfolija Svjetske banke u Crnoj Gori, „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“, koji se odnosi na sanaciju ekoloških crnih tačaka u Crnoj Gori: Gradac, Maljevac i Jadransko brodogradilište Bijela.

Okosnica budućeg zajedničkog djelovanja biće inteziviranje direktnih i detaljnih konsultacija u cilju sagledavanja stanja, definisanja prioriteta za novi Okvir partnerstva (CPF) za Crnu Goru za period 2022-2026, kao i nastavak uspješne realizacije projekta “Industrijski otpad i čišćenje”.