Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Održan virtuelni sastanak predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma i Svjetske turističke organizacije (UNWTO)

Saopštenje: Održan virtuelni sastanak predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma i Svjetske turističke organizacije (UNWTO)
Datum objave: 20.11.2020 14:35 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Juče je održan virtuelni sastanak predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma i Regionalnog direktorata za Evropu, Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Ministarstvo su na sastanku predstavljali državni sekretar Damir Davidović, generalna direktorka za razvoj konkurentnosti i investicije Olivera Brajović sa saradnicima, a UNWTO Alesandra Priante, direktorka Regionalnog direktorata za Evropu sa saradnicima.

Cilj bilateralnog sastanka je bila razmjena informacija o uticaju COVID−19 na globalnom nivou. Predstavnici Ministarstva su ukazali na rezultate turizma u Crnoj Gori u 2020., te neophodnost da se u kratkom roku radi na definisanju principa i mjera za brzi oporavak turizma već u 2021. godini. UNWTO je prezentovao mogućnost da podijeli ekspertizu u različitim oblastima, u skladu sa prioritetima Ministarstva.

Bilo je riječi i o iskustvu Ministarstva sa korišćenjem UNWTO platforme EuropeConnect, koja predstavlja mjesto za komunikaciju i dijeljenje informacija izmedju država članica UNWTO iz oblasti turizma.

Učesnici su se kratko osvrnuli i na predstojeće projektne aktivnosti u okviru Paketa tehničke podrške za oporavak turizma od COVID−19. Naime, Crna Gora se nalazi u grupi država koje će uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Svjetske turističke organizacije (UNWTO) biti jedna od država obuhvaćenih ovim paketom. Aktivnosti će biti grupisane oko 3 stuba: ekonomski oporavak, marketing i promocija i institucionalno jačanje i izgradnja otpornosti.