Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Lonely Planet o Crnoj Gori: Zemlja koja će ispuniti sve vaše snove

Saopštenje: Lonely Planet o Crnoj Gori: Zemlja koja će ispuniti sve vaše snove
Datum objave: 10.07.2020 12:11 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Najpoznatiji svjetski vodič za putovanja – Lonely Planet, u svom online izdanju donosi zanimljiv članak u kojem je svoje mjesto našla i Crna Gora.

Autorka Gemma Graham zapitala se kuda bismo putovali kada novac ne bi bio problem i sastavila listu od šest destinacija iz snova.

Ukoliko se prepustite mašti i zamislite da ste milijarder, postoje mjesta koja će ispuniti sve vaše hirove. Jedno od takvih mjesta se, prema Lonely Planet-u nalazi u Crnoj Gori. Tačnije, Bokokotorskom zalivu. Riječ je o hotelu Čedi u Luštici Bay.

“Bogataši su odavno otkrili obližnju Hrvatsku, a u posljednje vrijeme se sve više okreću Crnoj Gori. Hotel Čedi postoji samo dvije godine, nalazi se u sklopu velikog rizort kompleksa kojeg čine kondominijumi sa 5 zvjezdica, dvije marine, privatne rezidencije, a uskoro će tu biti održano i prvo crnogorsko golf prvenstvo sa 18 rupa. Ali, ono što čini pravu draž ovog mjesta su predivne plaže u uvali Trašte na Jadranskom moru, kao i neposredna blizina kotorskog Starog grada koji je pod zaštitom UNESCO” – piše u članku.

Autorka preporučuje Penthouse apartman koji je zvučno zaštićen i košta 2,021 američkih dolara na noć.

Pored Crne Gore i Čedi hotela, na listi su se našli i ekskluzivno odmorište Neckler Island na Britanskim Djevičanskim Ostrvima, hotel Burj Al Arab u Dubaiju, Palms Casino Resort u Las Vegasu, Royal Malewane Safari Lodge u Južnoj Africi, krstarenje jahtom po Mediteranu i heli skijanje na Grenlandu.

Članak Lonely Planet-a možete pogledati na https://www.lonelyplanet.com/articles/how-to-travel-like-a-billionaire  

PR služba Nacionalna turistička organizacija Crne Gore