Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Izmijenjen tekst Javnog poziva za iskazivanje interesovanja za kvalifikovanje projekata na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma

Saopštenje: Izmijenjen tekst Javnog poziva za iskazivanje interesovanja za kvalifikovanje projekata na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma
Datum objave: 03.07.2020 15:49 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma je 2. jula 2020. godine izmijenilo tekst Javnog poziva za iskazivanje interesovanja za kvalifikovanje projekata na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma od 26.09. 2019. godine, i to u dijelu koji se odnosi na dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost uslova za kandidovanje projekata, konkretno za dokumentaciju kojom se dokazuje finansijska sposobnost, odnosno kapacitet za realizaciju projekta.

Naime, provjerom priložene dokumentacije kod odgovarajuće finansijske institucije, kojom se dokazivala finansijska sposobnost za realizaciju određenog projekta, došlo se do saznanja da podnijeta dokumentacija nije bila izdata od strane te institucije, što će biti predmet procesuiranja prema nadležnim organima, kako bi se provjerile sve činjenice povodom tog slučaja.

Imajući u vidu navedeno, a u cilju održavanja kredibilnosti ovog programa i njegovih nosilaca, izmjenom Javnog poziva precizirano je dostavljanje neopozive bankarske garancije kojom se garantuje realizacija planirane dinamike investicija iz Biznis plana i Revidovanog glavnog projekta, što je adekvatan instrument obezbjeđenja investicije. Ova novina biće podsticaj za kredibilne investitore koji žele da participiraju u programu „ekonomskog državljanstva“, budući da ista predstavlja uobičajen model obezbjeđenja u poslovanju.