Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Одложена највећа свјетска изложба архитектуре Ла Биеннале ди Венезиа за 2021. годину

Саопштење: Одложена највећа свјетска изложба архитектуре Ла Биеннале ди Венезиа за 2021. годину
Датум објаве: 19.05.2020 10:17 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


На састанку који је одржан 18. маја 2020. путем интерактивне онлајн комуникације на којем су учествовали организатори Бијенала архитектуре у Венецији (Ла Биеннале ди Венезиа) и преко 200 представника из 62 планиране земље учеснице овогодишње 17. међународне изложбе, предсједник Бијенала Роберто Чикуто објавио је да је званично отварање Бијенала архитектуре у Венецији помјерено за мај 2021. године.

Како је раније најављено, Бијенале архитектуре у Венецији је према првобитном плану требало да буде отворено 23. маја 2020., али је због ситуације проузроковане пандемијом ЦОВИД-19, постављен нови термин отварања, 29. августа 2020. и у скраћеном трајању изложбе на три мјесеца.
У интерактивној онлајн комуникацији организатора Бијенала и представника земаља учесница, саопштен је нови датум отварања 17. Међународне изложбе архитектуре у Венецији, 22. мај 2021. године, у трајању изложбе од шест мјесеци, до 21. новембра 2021. Ову одлуку подржали су представници земаља учесница.


Детаљнија информација доступна је на званичној веб страници Бијенала:
хттпс://www.лабиеннале.орг/ен/неwс/неw-датес-биеннале-арцхитеттура-анд-биеннале-арте

Подсјећамо да су изабрани представници Црне Горе на овогодишњем бијеналу архитектуре у Венецији, главни државни архитекта у Министарству одрживог развоја и туризма и комесар Драган Вуковић, кустосица доц. др Светлана К. Перовић са Архитектонског факултета Универзитета Црне Горе и излагачи Василија Абрамовић, Руаири Глин и Паркер Хејл, са водећег факултета архитектуре у свијету, Универзитетског колеџа у Лондону (УЦЛ-Университy Цоллеге Лондон).