Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Odložena najveća svjetska izložba arhitekture La Biennale di Venezia za 2021. godinu

Saopštenje: Odložena najveća svjetska izložba arhitekture La Biennale di Venezia za 2021. godinu
Datum objave: 19.05.2020 10:17 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Na sastanku koji je održan 18. maja 2020. putem interaktivne onlajn komunikacije na kojem su učestvovali organizatori Bijenala arhitekture u Veneciji (La Biennale di Venezia) i preko 200 predstavnika iz 62 planirane zemlje učesnice ovogodišnje 17. međunarodne izložbe, predsjednik Bijenala Roberto Čikuto objavio je da je zvanično otvaranje Bijenala arhitekture u Veneciji pomjereno za maj 2021. godine.

Kako je ranije najavljeno, Bijenale arhitekture u Veneciji je prema prvobitnom planu trebalo da bude otvoreno 23. maja 2020., ali je zbog situacije prouzrokovane pandemijom COVID-19, postavljen novi termin otvaranja, 29. avgusta 2020. i u skraćenom trajanju izložbe na tri mjeseca.
U interaktivnoj onlajn komunikaciji organizatora Bijenala i predstavnika zemalja učesnica, saopšten je novi datum otvaranja 17. Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji, 22. maj 2021. godine, u trajanju izložbe od šest mjeseci, do 21. novembra 2021. Ovu odluku podržali su predstavnici zemalja učesnica.


Detaljnija informacija dostupna je na zvaničnoj veb stranici Bijenala:
https://www.labiennale.org/en/news/new-dates-biennale-architettura-and-biennale-arte

Podsjećamo da su izabrani predstavnici Crne Gore na ovogodišnjem bijenalu arhitekture u Veneciji, glavni državni arhitekta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i komesar Dragan Vuković, kustosica doc. dr Svetlana K. Perović sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i izlagači Vasilija Abramović, Ruairi Glin i Parker Hejl, sa vodećeg fakulteta arhitekture u svijetu, Univerzitetskog koledža u Londonu (UCL-University College London).