Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Pokrenuta inicijativa za unapređenje saradnje Crne Gore i Meksika u oblasti turizma

Saopštenje: Pokrenuta inicijativa za unapređenje saradnje Crne Gore i Meksika u oblasti turizma
Datum objave: 29.11.2019 16:15 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović primio je danas ambasadora Meksika u Crnoj Gori Marka Antonija Garsiju Blanka sa kojim je razmotreno unapređenje saradnje dviju zemalja u oblasti turizma.

Ambasador Garsija Blanko pohvalio je napredak koji Crna Gora bilježi u oblasti turizma iz godine u godinu, te istakao da, iako ekonomski različite zemlje, Crna Gora i Meksiko mogu da uspostave kvalitetnu stratešku saradnju i razmjenu u oblasti turizma. Ambasador je, takođe, upoznao sa održavanjem sajma „Tianguis Turistico“ u martu 2020. godine i naveo da je dobrodošlo predstavljanje Crne Gore. Kako je kazao, meksički turisti percipiraju našu zemlju kao egzotičnu i privlačnu destinaciju i postoji veliko interesovanje investitora za Crnu Goru.

Državni sekretar Davidović upoznao je ambasadora sa aktivnostima koje se sprovode u Crnoj Gori, kao i aktuelnim politikama i ciljevima u oblasti turizma, te ocijenio da bi uspostavljanje saradnje sa dalekim tržištem Južne Amerike imalo pozitivne efekte na sveukupan razvoj Crne Gore kao turističke destinacije. On je takođe najavio da će biti preduzete sve neophodne aktivnosti za realizaciju promocije Crne Gore u Meksiku, i istakao da od istog očekuje konkretne rezultate.

„Tianguis Turistico“ u Meksiku je najvažniji događaj turističkog sektora u Južnoj Americi, na kojem se okupljaju preduzetnici, hotelijeri, turistički agenti, turoperatori i specijalizovani mediji turističke privrede iz više od 80 zemalja svijeta. Ocijenjen je kao profesionalan, dinamičan i visoko produktivan događaj na međunarodnom nivou koji omogućava interakciju zainteresovanih strana. „Tianguis Turistico“ 2020. godine biće održan u Jukatanu, u periodu 20-22. mart.