Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Sloveniji značajna pomoć Crne Gore u oblasti turizma

Saopštenje: Sloveniji značajna pomoć Crne Gore u oblasti turizma
Datum objave: 09.10.2019 14:30 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom.


Glavne teme sastanka bile su Program razvojne pomoći Republike Slovenije kao mehanizam saradnje i usklađenosti crnogorskih i slovenačkih prioriteta i dalje unapređenje avio-konekcije Crne Gore i Slovenije.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno intenzivirati aktivnosti na projektima u okviru Sporazuma o programu razvojne saradnje između Republike Slovenije i Vlade Crne Gore. Ministar Radulović tim povodom istakao je značaj nastavka saradnje sa Centrom za međunarodnu saradnju i razvoj, čija bi pomoć i podrška bila dobrodošla crnogorskim opštinama pri izradi i razvoju projekata. Tokom sastanka, fokus je stavljen na razvoj projekata u oblasti ekologije i životne sredine pri čemu je naročito prepoznat značaj edukacije stanovništva i jačanje svijesti o zaštiti životne sredine i važnosti pravilnog upravljanja otpadom.

Ministar Radulovič istakao je veoma dobru avio-povezanost Crne Gore i Slovenije i stabilan trend rasta broja putnika na relaciji Podgorica-Ljubljana, ali i razmotrio mogućnost da se broj letova na toj relaciji poveća. 

Ambasador Presker iskazao je zadovoljstvo uspjehom bilateralne saradnje na polju turizma, te izrazio interesovanje za razmjenu iskustva i primjere dobre prakse u turizmu sa crnogorske strane.