Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Održava se Inicijalni sastanak Mehanizma za saradnju u oblasti zaštite životne sredine u okviru Inicijative „16+1“

Najava: Održava se Inicijalni sastanak Mehanizma za saradnju u oblasti zaštite životne sredine u okviru Inicijative „16+1“
Datum objave: 09.10.2019 10:18 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Inicijalni sastanak Mehanizma za saradnju u oblasti zaštite životne sredine između Narodne Republike Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (Mehanizam za životnu sredinu) biće održan 15. oktobra 2019. u Podgorici.

Cilj sastanka jeste postavljanje temelja i definisanje konkretnih aktivnosti za buduću saradnju na polju životne sredine, koja će biti vođena vizijom očuvanja životne sredine kao dragocjenog resursa, kroz adresiranje ekoloških pitanja i pronalaženje održivih rješenja za zajedničke probleme.

Mehanizam za životnu sredinu sa sjedištem u Podgorici, uspostavljen je u septembru 2018. potpisivanjem Okvirnog dokumenta o saradnji u oblasti životne sredine između zemalja Centralne i Istočne Evrope i Narodne Republike Kine, u okviru Ministarske konferencije „Zadužbina budućnosti“, održane 20. septembra 2018. Mehanizam takođe predstavlja jedinstvenu vezu i platformu za sprovođenje zajedničkih projekata u ovoj oblasti. Misija Mehanizma jeste produbljivanje i jačanje saradnje u oblasti zaštite životne sredine, na temelju zajednički definisanih prioriteta.

Sastanak je zatvoren za javnost.