Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Државни секретар за туризам се састао са званичницима и туристичком привредом Војводине на сајму у Новом Саду

Саопштење: Државни секретар за туризам се састао са званичницима и туристичком привредом Војводине на сајму у Новом Саду
Датум објаве: 04.10.2019 14:20 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство одрживог развоја и туризма и Национална туристичка организација Црне Горе у сарадњи са дипломатским представништвима Црне Горе у Србији, локалним туристичким организацијама Будве, Тивта, Херцег Новог, Улциња и ЈП Скијалишта Црне Горе представљају туристичку понуду Црне Горе на 52.Међународном сајму туризма „Лорист“ који се одржавас од 3-5.октобра у Новом Саду.

Црногорску делегацију предводи државни секретар у Министарству одрживог развоја и туризма Дамир Давидовић који је одржао састанке са са представницима Покрајинске владе Војводине, градске управе Новог Сада као и туристичком привредом. Састанцима су присуствовали генерални конзул Црне Горе у Србији Драган Ђуровић и потпредсједник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић. Дражавни секретар се састао и са замјеником премијера Владе Мађарске Жолтом Шемјеном. 

У оквиру Новосадског сајма Давидовић је говорио на 8. Дунавском бизнис форуму који је један од најзначајнијих регионалних скупова, посвећен имплементацији Дунавске стратегије и утицају бизниса на њен одговоран и одржив развој. 

Током сајма одржан је тематски радни ручак са представницима туристичких агенција и медија међу којима су били и РТС, Пинк, Дневник, РТВ Војводина и Радио Војводина, РТВ Сремска, магазин Хедонист, Цолор Пресс Гроуп и други. 

У наредном периоду на овом тржишту планира се интензивна промоција зимске туристичке сезоне и понуде за новогодишње празнике. 

Централне теме овогодишњег сајма туризма у Новом Саду су бањски, спа и wеллнесс туризам. Очекује се да ће сајам посјетити више од 30.000 посјетилаца, 450 фирми из земље и и иностранства, институције и организација из 20 земаља и 700 представника медија. Посебна тематска целина биће Гастро региони – изложба хране и пића и Гастро изазови – међународна такмичења у припремању и сервирању хране.