Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Медији из Њемачке у студијској посјети Црној Гори у сусрет сајму у Штутгарту на којем је Црна Гора земља партнер

Саопштење: Медији из Њемачке у студијској посјети Црној Гори у сусрет сајму у Штутгарту на којем је Црна Гора земља партнер
Датум објаве: 11.09.2019 10:55 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

У сусрет сајму “ЦТМ (Цампинг Мотор Тоуристик) 2020” који се одржава следеће године у Штутгарту, а на којем ће Црна Гора учествовати као земља партнер, Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са организаторима сајма, домаћин је представницима реномираних њемачких медија који од 10-14. септембра бораве у студијској посјети нашој дестинацији.

Ријеч је девет најзначајнијих штампаних медијиа са њемачког говорног подручја, ЦМТ ПРЕСС, Сцхwаебисцхе Зеитунг, Хеилброннер Стимме, Бадисцхес Тагблатт / Wоцхењоурнал “Wо зум Соннтаг”, Бадисцхе Неуесте Нацхрицхтен, Соннтаг Актуелл, Реутлингер Генераланзеигер, Бадисцхе Зеитунг и Маин Пост.

Уговором о сарадњи који су у марту ове године током сајма у Берлину потписали министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић и извршни директор Цампинг Мотор Тоуристик (ЦМТ) сајма из Штутгарта, Црна Гора биће земља партнер овог сајма, који има преко 240 000 посјетилаца и више од 2 000 излагача из цијелог свијета. На њему се посебно представљају нове дестинације, земље, регије и градови за активни одмор. Наступом на овом сајму ЦТМ, који се одржава од 11-19. јануара 2020. године Црна Гора ће направити велики искорак у промоцији Црне Горе као туристичке дестинације на тржишту Централне Европе са којег се биљежи значајан раст посјета. Учешће на овом сајму прилика је за представнике туристичке привреде Црне Горе да у непосредном контакту посјетиоцима промовишу понуду и продају аранжмане припремљене за ову прилику.

Атрактивна понуда за активни одмор, бициклистичке и планинарске стазе и нетакнута природа привлаче све већи број гостију из Њемачке. Током 2018. године Црну Гору је посјетило 80 одсто више туриста са овог тржишта који су остварили 73 одсто више ноћења у односу на 2017. Тренд раста настављен је и у овој години када је Црну Гору током првих 7 мјесеци само у хотелском смјештају посјетило два пута више гостију са овог тржишта у односу на 2018.годину.

Представници њемачких медија ће се током боравка у Црној Гори упознати са туристичком понудом Црне Горе и њеним природним и културним знаменитостима. У оквиру посјете, обићи ће Националне паркове Дурмитор и Скадарско језеро, Цетиње и село Његуши, Котор и Госпу од Шкрпјела. Планирана је и посјета Бару и Улцињу, крстарење бродом у Будви, посјета Главном граду као и обилазак марине Порто Монтенегро.

Ову студијску посјету подржале су локалне туристичке организације Улциња, Бара, Будве, Котора, Подгорице, Жабљака и Колашина, “Музеји Црне Горе” и “Национални паркови Црне Горе”. Од стране туристичке привреде посјету су подржали хотели “Холидаy Виллагес Монтенегро” и “Регент Порто Монтенегро” као и кафана “Код Пера на Буковицу”.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе