Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Црногорска туристичка понуда представљена најзначајнијим туроператорима на тржишту Пољске

Саопштење: Црногорска туристичка понуда представљена најзначајнијим туроператорима на тржишту Пољске
Датум објаве: 04.09.2019 14:27 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Национална туристичка организација Црне Горе у оквиру промотивних активности на пољском тржишту учествује као партнер на “АвиаРепс роадсхоw”-у који се одржава у јужној регији Пољске од 2-5.септембра.

Након представљања дестинацијске туристичке понуде у градовима сјеверне регије Пољске у мају о.г., промоција у Пољској наставља се у оквиру другог роадсхоw-а, презентацијама у јужним пољским градовима: Жешову, Вроцлаву, Катовицама и Кракову.

Не презентацијама присуствују представници од преко 150 туроператора, међу којима су Итака, Раинбоw, Нецкерманн,Туи, Wхy нот Травел, еТравел,Венето, Барбара травел, еСкy, Орландо травел и Крактел.

Пољским туроператорима је на располагању и е-леарнинг програм, који подразумијева учење путем интернета о Црној Гори и њеној туристичкој понуди, како би на овом тржишту примењујући знање стечено у овом програму продавали црногорски туристички производ. За најуспјешније полазнике курса, а у сарадњи са “АвиаРепс”-ом и националним пољским авио превозником “ЛОТ”-ом у периоду од 30. септембра до 3. октобра биће организовано студијско путовање у Црну Гору.

За срећне добитнике роадсхоw наградне игре подршку су пружили хотели “Фалкенстеинер Монтенегро”, “Рамада”, “Регент Порто Монтенегро”и туристичка агенција "Еxплорер".

Током 2018.године Црну Гору је посјетило 23 % више туриста из Пољске, док је раст броја ноћења већи за 19%. Позитивни трендови наставили су се и у овој години када је током првих 6 мјесеци само у хотелима Црну Гору пиосјетило 22,5% више туриста који су остварили 26 % више ноћења.

НТО ЦГ у циљу што бољег позиционирања Црне Горе као туристичке дестинације на пољском тржишту у наредном периоду, заједно са стратешким партнерима, локалном туристичким организацијама и црногорском туристичком привредом планира организовање студијске посјете реномираних медија, као и учешће на сајму туризма “ТТ Wарсаw”.