Manja slova Veća slova RSS
>

Raspisan međunarodni konkurs za koncept i sadržaj crnogorske postavke na Bijanalu u Veneciji

Raspisan međunarodni konkurs za koncept i sadržaj crnogorske postavke na Bijanalu u Veneciji
Datum objave: 19.01.2018 17:37 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore raspisalo je međunarodni konkurs za koncept i sadržaj crnogorske postavke na 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji (La Biennale di Venezia di Architettura) 2018. godine.

Konkurs je otvoren od 19. januara do 9. februara 2018. godine. Po vrsti konkurs je međunarodni, po zadatku konceptno-idejni, po načinu predaje anonimni, po obliku jednostepeni.

Ovogodišnja tema je Slobodni prostor - “Freespace” i odabrana je od strane umjetničkih direktorica ovogodišnjeg Bijenala Ivon Ferel i Šeli Meknamara (Yvonne Farrell i Schelly McNamara).

Kompletan konkursni materijal možete preuzeti sa internet stranice Ministarstva održivog razvoja i turizma: http://www.mrt.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=298393&rType=2  

Svi učesnici mogu postavljati pitanja o konkursu do roka predviđenog za predaju radova putem e-mail adrese: biennale.arch2018@mrt.gov.me  

Za organizaciju, umjetnički i istraživački okvir Projekta predstavljanja Crne Gore na 16. Bijenalu arhitekure u Veneciji odgovorni su komesar dr Dušan Vuksanović, glavni državni arhitekta i kustos dr Sonja Radović Jelovac.

Prilog:

Raspis konkursa MNE

Raspis konkursa EN

Konkursni materijal

Dopunski materijal - fotografije enterijera izložbenog prostora