Мања слова Већа слова РСС
>

Допуна огласа у вези одржавања Јавне расправе за Нацрт ПППН национали парк Скадарско језеро

Датум објаве: 11.09.2018 08:59 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Обавјештава се јавност да ће се у периоду од 23.07.2018.године
до 13.08.2018. године, одржати

ЈАВНА РАСПРАВА
о Нацрту Просторног плана посебне намјене Националног парка ''Скадарско језеро'' и
Нацрту Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину

Циљ јавне расправе је да се стручна и лаичка јавност упозна са Нацртом Просторног плана посебне намјене Националног парка „Скадарско језеро'' и предложеним планским рјешењима и Нацртом извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину.

Од Јавне расправе се очекује да подстакне стручњаке и ширу јавност да се укључе у процес расправе и дају конкретне предлоге, мишљења и коментаре на Нацрт Просторног плана посебне намјене Националног парка „Скадарско језеро'' и Нацрт извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину.

У току јавне расправе биће организован округли сто на коме ће Нацрт планског документа и Нацрт извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину бити презентовани од стране обрађивача.

Округли сто ће се одржати у Подгорици дана 06.08.2018. године од 12-14х у мултимедијалној сали Министарства одрживог развоја и туризма.
Округли сто ће се одржати и у Бару 08.08.2018. године од 12-14х у Сали скупштине општине Бар.
Округли сто ће се одржати и у Пријестоници Цетиње 13.08.2018. године од 12-14х у Сали скупштине Пријестонице Цетиње.

Како би се обезбиједили оптимални услови за увид заинтересованих субјеката и давање евентуалних сугестија и примједби, Нацрт планског документа и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину ће бити доступан јавности током цијелог трајања јавне расправе у:

Министарству одрживог развоја и туризма, Подгорица, ИВ Пролетерске бригаде број 19, ИИИ спрат, канцеларија бр. 303, од 10 до 13 часова.

Нацрт планског документа и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину ће бити доступни и на сајту Министарства одрживог развоја и туризма /www.мрт.гов.ме/, а примједбе и сугестије могу се слати путем е-маил-а: јавна.расправа@мрт.гов.ме или директно на архиву Министарства одрживог развоја и туризма, ИВ пролетерске 19 у Подгорици, закључно са 13.08.2018. године.