Мања слова Већа слова РСС
>

Јавна расправа о Нацрту закона о уређењу простора и изградњи објеката

Датум објаве: 26.11.2015 16:17 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


На основу чл. 9 и 11 Уредбе о поступку и начини спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист ЦГ” бр.12/12), Министарство одрживог развоја и туризма, упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ

Заинтересованој јавности (грађанима, привредним друштвима и предузетницима, асоцијацијама привредника, стручним и научним институцијама, државним органима, локалним самоуправама, Заједници општина Црне Горе, Инжењерској комори Црне Горе, невладиним организацијама, медијима и другим заинтересованим субјектима) за учешће у јавној расправи о НАЦРТУ ЗАКОНА О УРЕЂЕЊУ ПРОСТОРА И ИЗГРАДЊИ ОБЈЕКАТА.

Јавна расправа трајаће 40 дана од дана објављивања јавног позива на интернет страници Министарства одрживог развоја и туризма, порталу е-Управе и у дневном листу „Побједа“.

Јавна расправа се спроводи, сагласно члану 9 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона:

1. Достављањем предлога, сугестија и коментара у писаном и електронском облику,
2. Организовањем округлих столова, и то:
  у Привредној комори Црне Горе (Подгорица, Новака Милошева број 29/ИИ) за асоцијације привредника – Привредну комору Црне Горе, Унију послодаваца Црне Горе, Монтенегро бизнис алијансу, Америчку привредну комору, Инжењерску комору Црне Горе, Савјет страних инвеститора, привредна друштва која обављају дјелатности у областима на које се односи Нацрт закона, дана 21.децембра 2015.године (понедељак), са почетком у 12 часова; 
   у Министарству одрживог развоја и туризма (Подгорица, ИВ Пролетерске бригаде број 19) - за локалне самоуправе, органе државне управе, универзитете, Заједницу општина Црне Горе, невладине организације у области уређење простора и изградње објеката и заштиту права лица са инвалидитетом, дана 22.децембра 2015.године (уторак), са почетком у 12 часова.

Предлози, сугестије и коментари на текст Нацрта закона могу се доставити Министарству одрживог развоја и туризма, на адресу: ИВ Пролетерска бригада 19, Подгорица, на фаx: 020/446-215 или на е-маил: јавна.расправа@мрт.гов.ме.  

Контакт особа: Драгана Филиповић, Министарство одрживог развоја и туризма, е-маил: драгана.филиповиц@мрт.гов.ме,  тел: 020/446-274.

Министарство одрживог развоја и туризма објавиће извјештај о јавној расправи на интернет страници и на порталу е-Управе, у року од 10 дана од дана завршетка јавне расправе.
Нацрт закона о уређењу простора и изградњи објеката, са образложењем, налази се на интернет страници Министарства хттп://www.мрт.гов.ме/министарство,  као и на порталу е-Управе хттпс://www.еуправа.ме/епартиципација/листа-јавних-расправа

Презентације:
Нацрт закона о уређењу простора и изградњи објеката - Планирање
Нацрт закона о уређењу простора и изградњи објеката - Изградња објеката