Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Десети фестивал инвестиција - ФРЕИ одржава се од 13. до 16. маја у Будви

Најава: Десети фестивал инвестиција - ФРЕИ одржава се од 13. до 16. маја у Будви
Датум објаве: 10.05.2019 16:49 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Јубиларни десети фестивал инвестиција и некретнина ФРЕИ 2019 одржава се у хотелу „Авала Ресорт&Виллас” у Будви, од 13. до 16. маја. Програмски партнер Фестивала и ове године је Министарство одрживог развоја и туризма Црне Горе док је генерални покровитељ манифестације „Портонови бy Азмонт Инвестментс“, Хорwатх ХТЛ је „Специјални партнер, а први пут ове године „Златни ФРЕИ партнер“ је компанија „Хенлеy & Партнерс Монтенегро“.

Фестивал ће отворити министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић и министарка економије Драгица Секулић.

Министар Радуловић говориће о инвестицијама у туристички развој Црне Горе док ће министарка Секулић говорити о стимулацији инвестиција домаће привреде. Излагање ће имати и предсједник Савјета страних инвеститора у Црној Гори Кристоф Шоен који ће говорити о активностима Савјета у односу на побољшање пословног амбијента у Црној Гори.

У оквиру фестивала биће одржане четири дискусионе сесије. Секретаријат за развојне пројекте носилац је панела под називом „Економско држављанство – нови компетитивни адут у привлачењу инвестиција, Министарство одрживог развоја и туризма организује панел дискусију „Међународни конкурс за идејно урбанистичко-архитектонско ријешење шеталишта у Будви“, Савјет страних инвеститора организује панел „Пословно окружење – могућности, изазови и пут унапријед“, а компанија „Хорwатх“ округли сто „Препреке развоју луксузног туризма“.

Другог дана фестивала презентације ће одржати и директор Управе јавних радова Решад Нухоџић који ће говорити о инвестицијама у инфраструктури као предуслову за развој сјеверног региона Црне Горе, као и и директор Скијалишта Црне Горе Милош Поповић. Такође, у оквиру ФРЕИ 2019 Јавно предузеће за управљање морским добром организује друго регионално савјетовање на тему „Поморство у функцији туризма“.

Фестивал некретнина и инвестиција – ФРЕИ је тематска и селективна манифестација о проблематици инвестирања и развоја сектора некретнина. Скуп је намијењен инвеститорима и комерцијалним компанијама из области некретнина, репрезентима државних органа, инфраструктурним предузећима, представницима међународних институција, стручној и општој јавности.

Министарство одрживог развоја и туризма