Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Обиљежавање Дана планете Земље 2019 и потписивање Споразума о сарадњи поводом организације Игара малих земаља Европе – Црна Гора 2019

Најава: Обиљежавање Дана планете Земље 2019 и потписивање Споразума о сарадњи поводом организације Игара малих земаља Европе – Црна Гора 2019
Датум објаве: 19.04.2019 14:51 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Дан планете Земље обиљежава се еколошким акцијама широм Црне Горе и овог 22. априла - ове године са акцентом на климатске промјене и живи свијет. Тим поводом у Еко згради Уједињених нација у понедјељак 22. априла у 10.00 часова, Црногорски олимпијски комитет, Министарство одрживог развоја и туризма и УНДП потписаће Споразум о сарадњи поводом реализације програма зелених Игара малих земаља Европе, чији је Црна Гора домаћин од 27. маја до 1. јуна 2019. године.

Игре малих земаља Европе – Црна Гора 2019 су зелене и одржавају се уз подршку УНДП који је израдио Приручник за организацију зелених/одрживих спортских догађаја. Више од 5.000 људи из цијелог свијета пријавило се да учествује као један од 450 волонтера колико ће их бити ангажовано на играма. Највеће такмичење које ће Црна Гора у својој новијој историји организовати, угостиће такмичаре из осам европских земаља са мање од милион становника. Тако ће Црну Гору посјетити спортисти из Лихтенштајна, Кипра, Исланда, Монака, Луксембурга, Андоре, Малте и Сан Марина.

Изјаве за медије:
• Стална представница УНДП у Црној Гори Даниела Гашпарикова
• Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић
• Предсједник ЦОК-а Душан Симоновић

Након потписивања Споразума о сарадњи, за 11. сати је планирана садња испред Спортског центра Морача у Подгорици, уз учешће градоначелника Подгорице и званичника УНДП, Министарства одрживог развоја и туризма и Црногорског олимпијског комитета. Садња дрвећа организована је истовремено и у Будви, Тивту и на Цетињу у присуству градоначелника и представника организатора Игара малих земаља Европе - Црна Гора 2019.

За додатне информације молимо Вас да се обратите:
Радици Зековић, Програм Уједињених нација за развој: Моб: 069 900 000; е-маил: радица.зековиц@ундп.орг