Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Управни одбор Италија - Црна Гора

Датум објаве: 27.11.2013 13:41 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Састанак Управног одбора за билатералну сарадњу Црне Горе и Италије у области заштите животне средине биће одржан сјутра, 28. новембра, у просторијама Министарства одрживог развоја и туризма (ИВ Пролетерске 19, Мултимедијална сала на приземљу) са почетком у 15 часова. Састанком ће предсједавати министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић и генерални директор Министарства заштите животне средине, копна и мора Италије Корадо Клини, а биће присутан и амбасадор Италије у Црној Гори, Њ.Е. Винћенцо дел Монако.

Уводни дио састанка на коме ће говорити министар Гвозденовић и генерални директор Клини, од 15 часова до 15:20, отворен је за медије.

Током сусрета биће размотрен статус пројеката који се заједнички реализују попут: Подршке систему управљања квалитетом ваздуха, Мастер плана за промоцију зелене и плаве економије на подручју Боке Которске, Енергетског управљања у изолованим подручјима у Црној Гори и изградње Еко-ефикасне зграде у Подгорици.

Осим разговора о динамици реализације текућих пројеката, биће размотрени приједлози за отпочињање нових, укључујући оне који се односе на регион Бјеласице и Комова, те област туризма.
Сарадња са италијанским Министарством заштите животне средине копна и мора траје од 2004. године и захваљујући њој направљен је значајан прогрес у јачању административних и техничких капацитета у животној средини и реализацији пројеката одржвог развоја у Црној Гори.

За више информација молимо вас да се обратите на: милица.лекиц@мрт.гов.ме,  или 067 597 497.