Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Округли сто у оквиру јавне расправе о Нацрту Просторног плана посебне намјене за Дурмиторско подручје

Датум објаве: 16.04.2013 16:43 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Сјутра, 17. априла, у 11х, у просторијама Министарства одрживог развоја и туризма (Мултимедијална сала; ИВ Пролетерске 19), одржаће се округли сто у оквиру Јавне расправе о Нацрту Просторног плана посебне најмене за Дурмиторско подручје и Нацрту извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину.

Јавна расправа траје од 30.03.2013. до 30.04.2013.

Испред Министарства, округлом столу ће присуствовати:

- Никола Петровић, самостални савјетник, модератор

- Стево Давидовић, самостални савјетник, координатор одсјека за државна планска документа

- Невена Даковић, Вук Марковић

Испред обрађивача (ИБИ гроуп, Центар за архитектуру и урбанизам ЦАУ), округлом столу ће присуствовати:

- Предраг Бабић, ЦАУ, директор

- Тревор МцИнтyре, ИБИ Гроуп, дирецтор

- Нено Ковачевић, Асхисх Гхате, Ксенија Вукмановић, Зорица Бабић, Зоран Стојич.

Циљ Јавне расправе је да се на организован, структуиран и пријемчив начин стручна и лаичка јавност упозна са Нацртом просторног плана посебне намјене и предложеним планским рјешењима. Од Јавне расправе се очекује да подстакне стручњаке и ширу јавност да се укључе у процес расправе и дају конкретне приједлоге, мишљења и коментаре на Документ.

Како би се обезбиједили оптимални услови за увид заинтересованих субјеката и давање евентуалних сугестија, примједби и сл. Нацрт планског документа и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину ће бити доступан јавности током цијелог трајања јавне расправе у:

Министарству одрживог развоја и туризма (ИВ Пролетерске бригаде број 19, ИИИ спрат, канцеларија бр. 309), од 10 до 13 часова, као и у секретаријатима за урбанизам у општинама: Жабљак, Плужине, Шавник, Пљевља и Мојковац, сваког радног дана од 10 до 13 часова.

Нацрт Просторног плана посебне намјене и Нацрт Извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину доступни су на сајту Министарства одрживог развоја и туризма www.мрт.гов.ме    и на порталу Е-управе хттпс://www.е-управа.ме/.

Примједбе и сугестије могу се слати путем е-маил-а: јавна.расправа@мрт.гов.ме   или на архиву Министарства одрживог развоја и туризма.