Мања слова Већа слова РСС
>

Саопстење: Почео 64.састанак УНWТО Комисије у Загребу

Саопстење: Почео 64.састанак УНWТО Комисије у Загребу
Датум објаве: 28.05.2019 21:51 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство одрживог развоја и туризма

64. састанак УНWТО Комисије за Европу (ЦЕУ) одржава се од 28. и 29. маја 2019. године у Загребу, Хрватска, а састанак ће бити праћен тематском радионицом о расту, иновацијама и партнерству у туризму. Састанак су отворили Зураб Пололикасхвили, генерални секретар Свјетске туристичке организације (УНWТО) и Андреј Пленковиц́, премијер Републике Хрватске.

Састанку приствују представници преко 40 држава, а које представљају високи званичници надлежни за туризам, заинтересоване стране из приватног сектора, као и представници академске заједнице и привредних комора. У оквиру овог састанке ће се одржати избори за чланство у тијелима Свјетске туристичке организације (УНWТО) за регион Европе.

Делегацију Министарства одрживог развоја и туризма, на 64. састанку Комисије за Европу, чине Оливера Брајовић, в.д. генералне директорке за развој конкурентности и инвестиције у туризму и Милена Мијајловић, шефица кабинета министра и контакт тачка за УНWТО.
Црна Гора је постала пуноправна чланица УНWТО у новембру 2007. године, на 17. засиједању Генералне скупштине Свјетске туристичке организације УН-а. Од учлањења у УНWТО Црна Гора је посвећена поштовању принципа и испуњењу циљева УНWТО. Основна улога УНWТО-а је да буде глобални форум за туристичку политику и друга питања повезана с туризмом.

УНWТО има 158 пуноправних чланица, док је шест придружених или и више од 500 придружених чланица из јавног и приватног сектора те два посматрача.