Мања слова Већа слова РСС
>

Црна Гора домаћин прве регионалне конференције о предузетништву у туризму

Црна Гора домаћин прве регионалне конференције о предузетништву у туризму
Датум објаве: 20.03.2018 10:49 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Регионална конференција о предузетништву у туризму Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине, под покровитељством Националне туристичке организације Црне Горе, у партнерству са Амбасадом Црне Горе у Београду и Министарством одрживог развоја и туризма Црне Горе, уз подршку компаније Виса, биће одржана у хотелу Палас у Петровцу, од 21. до 23. марта 2018. године, са почетком у 16,30 сати.

Конференција ће окупити око сто предузетника из области туризма из региона, као и представнике влада Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине, ресорних министарстава и других државних институција, представнике националних и локалних туристичких организација и удружења, финансијских институција, невладиног сектора и медија.

На отварању конференције говориће министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, а поред њега обратиће се и Мирослав Кнежевић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије, Мирсад Глухић, министар трговине, туризма и саобраћаја у Влади Тузланског кантона и Владимир Ђорђевић генерални директор компаније ВИСА.

Конференција је прилика за све предузетнике у туризму да се представе будућим партнерима и сарадницима, могућност да остваре нове пословне сарадње, али и представе евентуалне новине у свом будућем раду.

Имајући у виду да је туризам у земљама региона важан привредни чинилац и фактор повезивања, циљ Конференције је да окупи приватне компаније и предузетнике који ће кроз панеле, радионице и дводневно дружење имати прилику да се упознају са савременим трендовима у туристичкој индустрији, да размијене контакте и мишљења и успоставе нове пословне договоре.


Намјера нам је да сагледамо актуелно стање, могућности, примјере добре праксе, изазове, начине финансирања и пословања на тржишту, као и предлоге за унапријеђење туризма у државама учесницима.

У оквиру пратећих програма Конференције, предузетници ће бити у могућности да прођу бесплатну едукацију из домена развоја предузетничких вештина.

Напомињемо да ће узимање изјава од учесника бити могуће 20 минута прије почетка Конференције.

Организатори Конференције су организације Центар Спектар, Јелек и Корак даље.

Министарство одрживог развоја и туризма


ПРИЈАТЕЉИ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Министарство одрживог развоја и туризма