Мања слова Већа слова РСС
>

Радуловић и Мировић: Заједнички наступ на далеким тржиштима велика шанса за туризам

Радуловић и Мировић: Заједнички наступ на далеким тржиштима велика шанса за туризам
Датум објаве: 27.10.2017 17:08 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић и предсједник Владе Војводине Игор Мировић изразили су задовољство одличним односима и сарадњом Црне Горе и Србије, посебно у области туризма.

Министар Радуловић је истакао да Црна Гора и Србија имају значајну шансу за остваривање још бољих резултата у туризму кроз заједнички наступ на далеким тржиштима који се спроводи кроз заједничку промоцију, наступ на сајмовима и креирање заједничког туристичког производа за туристе са ових тржишта.

Предсједник Владе Војводине Игор Мировић нагласио је да сматра да треба искористити моменат на европском и свјетском тржишту туризма кроз узајамну промоцију и увезивање туристичких производа и привреде Црне Горе и Србије, истакавши притом да ће либерализација визног режима и унапређење инфраструктуре значајно допринијети бољем резултату у сектору туризма у обје земље.

Саговорници су истакли посебно задовољство чињеницом да је остварен раст броја туриста из Србије који су посјетили Црну Гору, као и туриста из Црне Горе који су посјетили Војводину. На састанку је закључено и да има простора за појачану сарадњу у областима који су у заједничком интересу Црне Горе и Србије.