Manja slova Veća slova RSS
>

Javni poziv za sporazumni prestanak radnog odnosa uz isplatu otpremnine zaposlenom

Javni poziv za sporazumni prestanak radnog odnosa uz isplatu otpremnine zaposlenom
Datum objave: 29.07.2019 12:43 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu Download Download


Na osnovu člana 33 stav 3 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru ("Službeni list CG", br. 16/16, 83/16, 21/17, 42/17, 12/18, 39/18, 42/18 i 34/19) i Odluke o otpremnini u slučaju sporazumnog prestanka radnog odnosa zaposlenih u javnom sektoru, a u vezi sa Zaključkom Vlade CG br. 07-3038 od 11. jula 2019. godine, Ministar Ministarstva održivog razvoja i turizma objavljuje

JAVNI POZIV
za sporazumni prestanak radnog odnosa uz isplatu otpremnine zaposlenom

1. Pozivaju se svi zaposleni koji imaju najmanje šest godina radnog staža od kojih posljednju godinu u javnom sektoru, a koji su zainteresovani za sporazumni prestanak radnog odnosa uz isplatu otpremnine da do 30. avgusta 2019. godine podnesu Kancelariji za ljudske resurse u Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za sporazumni prestanak radnog odnosa.
2. Zaposleni može da ostvari pravo na otpremninu u visini do 50% mjesečne bruto zarade za svaku godinu radnog staža, s tim da iznos otpremnine ne može biti veći od 15 bruto zarada zaposlenog.
3. Zaposleni koji ispunjava uslove za odlazak u penziju i ako mu do 67 godina života nedostaju do dvije godine, može ostvariti pravo na otpremninu u iznosu do šest bruto zarada.
4. Visina bruto zarade određuje se kao prosječan iznos posljednje tri bruto zarade koje su zaposlenom pripadale prije isplate otpremnine.
5. O zahtjevu zainteresovanog zaposlenog odlučit će se do 30. septembra 2019. godine.
6. Zaposlenom radni odnos prestaje danom isplate otpremnine.
7. Zaposleni kome radni odnos prestane na osnovu pisanog sporazuma (sporazumni prestanak radnog odnosa), a ostvari pravo na otpremninu, ne može zasnovati radni odnos u javnom sektoru, uključujući sve institucije, pravna lica i privredna društva obuhvaćena članom 41 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, u periodu od pet godina od dana sporazumnog prestanka radnog odnosa.
8. Ograničenje iz tačke 7 ovog poziva ne odnosi se na zaposlenog koji vrati cjelokupni iznos isplaćene otpremnine.


Prilozi: 
Javni poziv za sporazumni prestanak radnog odnosa uz isplatu otpremnine zaposlenom

1. Tablica simulacije iznosa otpemnine po osnovu sporazumnog prestanka radnog odnosa, na primjeru selektovanih zvanja u javnom sektoru
2. Obrazac zahtjeva za sporazumni prestanak radnog odnosa uz isplatu otpremnine