Manja slova Veća slova RSS
>

Pomoć SAD u oblasti životne sredine i komunalnih djelatnosti

Pomoć SAD u oblasti životne sredine i komunalnih djelatnosti
Datum objave: 31.01.2019 13:03 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Sjedinjene Američke Države pružiće pomoć Crnoj Gori u ispunjavanju standarda koje zahtijevaju integracije, posebno u oblasti Poglavlja 27, kazala je američka ambasadorka, NJ.E. Džudi Rajzing Rajnke tokom sastanka sa ministrom održivog razvoja i turizma Pavlom Radulovićem.

Ambasadorka je kazala da stručnost, iskustva i tehnologije koje američke kompanije imaju u oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine - posebno u oblastima upravljanja vodom i otpadom, mogu biti od koristi Crnoj Gori.

Naša zemlja je i u prethodnom periodu imala značajnu podršku i pomoć USAID-a (USA Agency for international development) na unapređenju stanja u oblasti komunalnih djelatnosti, odnosno u oblasti vodosnabdijevanja, upravljanja otpadom i otpadnim vodama.

Na sastanku koji je održan juče u MORiT-u, razgovarano je o uspostavljanju balansa između zaštite životne sredine i razvoja turizma, kao i o ekonomskom državljanstvu i ulcinjskoj Solani.

Radulović je kazao da su američki investitori veoma važni za našu zemlju. „Američki kao i investitori ostalih zemalja su nam važni i potrebni, posebno kada predstavljaju kredibilan brend, zahvaljujući kome će se zaposliti lokalno stanovništvo, poboljšati turistička ponuda Crne Gore, a sistem biti održiv“, kazao je ministar.

Iako Crna Gora svake godine bilježi trend rasta broja turista iz SAD-a, najavljena je intenzivnija saradnja na vidljivosti Crne Gore kao destinacije za američke turiste.