Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Ministar Radulović održao sastanak sa članovima Parlamentarne grupe prijateljstva Vrhovne Rade Ukrajine sa Skupštinom Crne Gore

Saopštenje: Ministar Radulović održao sastanak sa članovima Parlamentarne grupe prijateljstva Vrhovne Rade Ukrajine sa Skupštinom Crne Gore
Datum objave: 10.10.2018 12:34 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se predstavnicima Parlamentarne grupe prijateljstva Vrhovne Rade Ukrajine sa Skupštinom Crne Gore.

Tokom sastanka, članovi ukrajinske delegacije iskazali su interesovanje za pitanje upravljanja otpadom u Crnoj Gori pri čemu je ministar Radulović informisao o tekućim aktivnostima u ovoj oblasti te naveo da je pitanje čvrstog komunalnog otpada tretirano Strategijom upravljanja otpadom koja je bazirana na Direktivi Evropske komisije o upravljanju otpadom, kao i da je cilj da do 2030. godine 50 odsto otpada u Crnoj Gori bude sortirano i reciklirano.

Ministar Radulović je, između ostalog, prisutne informisao i o strateškom pristupu razvoju turizma u našoj zemlji kao i aktuelnim projektima iz ove oblasti. Razmotrivši mogućnosti jačanja saradnje u oblasti turizma, sagovornici su se saglasili da je neophodno intenzivirati saradnju kada je riječ o boljoj promociji turističkih potencijala obiju zemalja kao i razmjeni iskustava u dijelu turističkog razvoja. Kada je riječ o unapređenju avio-povezanosti Crne Gore i Ukrajine, ministar Radulović naročito je istakao da bi trebalo razmotriti mogućnosti povezivanja turoperatora i uspostavljanja direktne avio-linije koja bi redovno saobraćala.

Sagovornici su konstatovali da se ostvaruje uspješna bilateralna saradnja između Crne Gore i Ukrajine te da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.