Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Prepoznati veliki potencijali Crne Gore i Ukrajine u oblasti turizma i investicija

Saopštenje: Prepoznati veliki potencijali Crne Gore i Ukrajine u oblasti turizma i investicija
Datum objave: 17.07.2017 17:37 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa počasnim konzulom Ukrajine u Crnoj Gori, Predragom Milovićem.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno intenzivirati saradnju Crne Gore i Ukrajine kada je riječ o boljoj promociji turističke ponude obiju zemalja. S tim u vezi, počasni konzul Milović istakao je da su ukrajinski investitori prisutni na crnogorskom tržištu ali da je neophodno uspostaviti zajednički model u cilju unapređenja saradnje sa istima. Shodno tome, ministar Radulović izrazio je spremnost da pruži podršku u prevazilaženju eventualnih izazova u poslovanju ukrajinskih investitora.

U cilju daljeg unapređenja bilateralnih odnosa sa naglaskom na ekonomski i naučni segment, počasni konzul Milović je ministra Radulovića informisao o pripremama za održavanje sastanka na visokom nivou na kojem bi bili predstavljeni potencijali Crne Gore u oblasti turizma i investija, a čije održavanje je planirano za kraj septembra tekuće godine. Sastanku bi, pored resornih ministara obiju država, učestvovali i predstavnici Evropske akademije nauka, umjetnosti i književnosti. Ovom prilikom, on je ministru Raduloviću uputio poziv za učešće, imajući u vidu značaj sastanka za promociju crnogorske turističke i investicione ponude.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će bilateralna saradnja dviju zemalja nastaviti da ide uzlaznim tokom u narednom periodu.