Manja slova Veća slova RSS
>

Sastanak ministra Radulovića i ambasadorke Poljske, Nj. E. Irene Tatarzinjske

Sastanak ministra Radulovića i ambasadorke Poljske, Nj. E. Irene Tatarzinjske
Datum objave: 20.03.2017 18:28 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa Nj. E. Irenom Tatarzinjskom, ambasadorkom Poljske u Crnoj Gori.

Ambasadorka Tatarzinjski pohvalila je ogroman napredak koji je Crna Gora ostvarila na planu evropskih integracija i naglasila da Poljska na svakom koraku podržava našu državu na evroatlantskom putu. Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo što je Crna Gora sve interesantnija poljskim investitorima i turistima, te da je saradnja u oblasti politike, kulture i turizma na zavidnom nivou. Takođe, ambasadorka je ministru Raduloviću uputila poziv za konferenciju na temu klimatskih promjena „Pariski sporazum kao šansa za održivi razvoj svijeta“ koja se održava u Poljskoj, od 27. do 29. aprila, a na kojoj će biti prisutni ministri iz regiona i EU, u čijim nadležnostima su klimatske promjene i životna sredina.

Ministar Radulović je zahvalio na pozivu i izrazio nadu da će biti u prilici da prisustvuje konferenciji. Ministar je istakao da je Poljska jedan od najboljih primjera uspjeha u centralnoj i istočnoj Evropi, kao zemlja koja je na pravi način iskoristila proces evropskih integracija, uspješno sprovela značajne reforme i izradila ozbiljne kapacitete za korišćenje evropskih fondova. U tom kontekstu, iskustvo Poljske može nam biti od velike koristi za dalje aktivnosti u procesu evropskih integracija s obzirom na to da je dobro korišćenje predpristupnih fondova važno za unapređenje kvaliteta života svih građana, kao i za pripremu za korišćenje evropskih fondova nakon što Crna Gora postane članica EU. Takođe, izrazio je zadovoljstvo sve većim interesovanjem poljskih investitora i turista za Crnu Goru i očekivanje da će se taj trend nastaviti.