>

Saopštenje za javnost povodom četiri godine sprovođenja akcije reciklaže papira

Saopštenje za javnost povodom četiri godine sprovođenja akcije reciklaže papira
Datum objave: 05.08.2016 14:37 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Redovna mjesečna akcija reciklaže papira koja se organizuje svakog poslednjeg četvrtka u mjesecu, a koju organizuje Odjeljenje za održivi razvoj i integralno upravljanje morem i priobalnim područjem u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u saradnji sa Reciklažnim centrom Deponije d.o.o, održana je 28. jula 2016. godine na teritoriji Glavnog grada. U akciji je učestvovalo dvanaest institucija među kojima su ministarstva, preduzeća, međunarodne organizacije i organizacija civilnog društva i tom prilikom je prikupljeno 895 kg papira koji je upućen na dalju obradu u Reciklažni centar.

Redovna akcija reciklaže papira organizuje se od jula 2012. godine sa ciljem promocije i podizanja svijesti šire javnosti, preduzeća i državne administracije o konceptu društvene odgovornosti kao jednog od mehanizama za sprovođenje održivog razvoja. Akcija se iz mjeseca u mjesec povećava kako u pogledu broja učesnika, tako i u pogledu prikupljenih količina papira koji se upućuju na obradu u Reciklažni centar.

Za četiri godine trajanja akcije reciklaže papira, i učešće od oko 30 institucija, međunarodnih organizacija, škola, preduzeća prikupljeno je i na obradu u Reciklažni centar upućeno preko osamnaest tona papira, starih novina i kartona. Akcija se nastavlja i u narednom periodu a zainteresovani se mogu priključiti slanjem e-maila na kor@mrt.gov.me.