>

Saopštenje za javnost: Održana javna rasprava o Nacrtu Nacionalne strategije održivog razvoja Crne Gore do 2030. godine

Saopštenje za javnost: Održana javna rasprava o Nacrtu Nacionalne strategije održivog razvoja Crne Gore do 2030. godine
Datum objave: 18.03.2016 15:37 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

U Podgorici je danas, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, održan treći okrugli sto u okviru javne rasprave povodom razmatranja Nacrta nacionalne strategije održivog razvoja do 2030 godine s Akcionim planom.

U uvodnom obraćanju prisutne je pozdravila Jelena Knežević, koordinator procesa izrade Strategije i član stručnog tima ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma, prof. dr Gordana Đurović, vodeći stručnjak i doc. dr Olivera Komar, članica stručnog tima. U okviru uvodnog izlaganja predstavnice stručnog tima su predstavile metodologiju izrade Nacrta nacionalne strategije održivog razvoja do 2030. godine, strukturu dokumenta koja se fokusira na ocjenu stanja u okviru četiri grupe resursa Crne Gore (ljudske, društvene, ekonomske i prirodne) i strateške ciljeve, mjere i akcije definisane u okviru četiri grupe resursa.

Nakon uvodnih izlaganja, uslijedila je tročasovna diskusija kojoj su prisustvovali stručnjaci, predstavnici nevladinih organizacija, jedinica lokalne samouprave, međunarodnih organizacija i zainteresovani građani. Dobijene sugestije tokom diskusije će u narednom periodu biti analizirane od strane stručnog tima u kontekstu unapređenja ovog značajnog strateškog dokumenta i pripreme njegovog konačnog Predloga. Učesnici, takođe, mogu dostaviti sve dodatne komentare i sugestije dostave pisanim putem na e-mail kor@mrt.gov.me.

***

Sledeći okrugli sto povodom predstavljanja i razmatranja Nacrta nacionalne strategije održivog razvoja do 2030. godine održaće se u Podgorici 22. marta u 10h u Privrednoj komori Crne Gore za predstavnike privrede i akademije (Ul. Novaka Miloševa br 29/II).