>

Mreža za društvenu odgovornost

Mreža za društvenu odgovornost
Datum objave: 02.04.2013 10:24 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Mreža za društvenu odgovornost (Mreža za DO) je formirana u aprilu 2012. godine u okviru projekta „Podsticanje dijaloga i partnerstava za održivi razvoj između Vlade i biznis sektora u Crnoj Gori,“ koji je Odjeljenje za podršku Nacionalnom savjetu za održivi razvoj (Odjeljenje za podršku NSzOR) u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Vlade Crne Gore sprovodilo u saradnji sa Agencijom NL u Vladi Holandije. Nakon projekta, funkcionisanje Mreže je nastavljeno kao rezultat zajedničkog zaključka svih članova/ica Mreže na završnoj radionici projekta koja je održana u januaru 2013. godine.

Cilj formiranja Mreže za DO jeste promocija i podizanje svijesti šire javnosti, preduzeća i državne administracije o konceptu društveno odgovornog poslovanja kao jednog od mehanizama za održivi razvoj.

Članovi/ice Mreže su predstavnici/ce državnih i akademskih institucija, poslovnih i strukovnih udruženja i stručnih i nevladinih organizacija. Mreža ima 33 člana/ice, predstavnike/ce 29 različitih organizacija.

Radom Mreže koordiniše Odjeljenje za podršku NSzOR-a u saradnji sa Savjetodavnim tijelom.

Tokom prve godine svoga rada, pored redovnih aktivnosti, Mreža je organizovala niz radionica i predavanja koje su imale za cilj jačanje kapaciteta samih članova/ica u oblasti društvene odgovornosti. Članovi/ice Mreže su takođe organizovale redovnu akciju prikupljanja papira i starih novina u cilju reciklaže sa ciljem da novac prikupljen od otkupa materijala za reciklažu doniraju u dobre svrhe (kupovina posteljina za Klinički centar i sl). Takođe, jedna od glavnih aktivnosti Mreže bila je izrada Priručnika za društveno odgovorno poslovanje malih i srednjih preduzeća koji je premijerno predstavljen na završnoj radionici projekta u januaru o.g.

Detaljnije informacije o Mreži možete vidjeti na websiteu Mreže: www.drustvenaodgovornost.me.