Manja slova Veća slova RSS
>

Sprovođenja Nacionalne strategije održivog razvoja do 2030. godine na lokalnom nivou

Sprovođenja Nacionalne strategije održivog razvoja do 2030. godine na lokalnom nivou
Datum objave: 13.01.2017 15:11 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Konsultativni sastanak sa predstavnicima crnogorskih opština na temu sprovođenja Nacionalne strategije održivog razvoja do 2030. godine (koju je Vlada Crne Gore usvojila u julu 2016. godine) na lokalnom nivou održan je danas u Podgorici.

Predstavnice Odjeljenja za održivi razvoj i integralno upravljanje obalnim područjem u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u saradnji sa predstavnikom Mreže za globalni ekološki otisak su predstavili Nacionalnu strategiju održivog razvoja do 2030. godine, krovnu, horizontalnu i dugoročnu razvojnu strategiju koja je usklađena sa UN Agendom održivog razvoja do 2030. godine, kao i obaveze lokalnih samouprava u implementaciji mjera definisanih Akcionim planom NSOR do 2030. godine. S aspekta povezivanja lokalnog i nacionalnog odgovora na UN Agendu održivog razvoja do 2030. godine kroz sprovođenje NSOR do 2030. godine sastanku su prisustvovali i predstavnici Mediteranskog akcionog plana. Na taj način obezbijeđeni su inputi za ocjenu uspješnosti sprovođenja politike održivog razvoja u Crnoj Gori od strane Mediteranske komisije za održivi razvoj.

Na sastanku su identifikovani modeli saradnje između državne i lokalne uprave koji predstavljaju optimalan pristup za implementaciju mjera održivog razvoja na lokalnom nivou.