Мања слова Већа слова РСС
>

Митровић – Рајнке: САД ће наставити да подржавају одрживи развој Црне Горе

Митровић – Рајнке: САД ће наставити да подржавају одрживи развој Црне Горе
Датум објаве: 29.12.2020 06:55 | Аутор: Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма

Испис Штампај страницу


Проф. др Ратко Митровић, министар екологије, просторног планирања и урбанизма данас је разговарао са амбасадорком САД у Црној Гори, Њ.Е. Џуди Рајзинг Рајнке. Састанку су присуствовали државни секретар за екологију, проф. др Данило Мрдак, државни секретар за урбанизам и просторно планирање, Мастер. Арцх. Александар Ашанин и г-ђа Марина Милић, савјетница за економска питања у Амбасади Сједињених Америчких Држава.

Министар Митровић је на састанку саопштио да је потребно успоставити нови модел сарадње са САД у више области које су дјелатност Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма. Један од модела који је министар предложио је потписивање споразума о сарадњи, којим би се препознали сви заједнички приоритети у области екологије, просторног планирања и комуналне дјелатности.

Државни секретар Мрдак је амбасадорки Рајзинг Рајнке предочио значај експертске и техничке помоћи САД у области националних паркова, посебно у дијелу професионализације ренџерских служби.

Александар Ашанин, државни секретар за просторно планирање и урбанизам је на састанку са амбасадорком САД нагласио да тим Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма намјерава да изгради информациони систем о простору, и да би, за овај пионирски посао професионална помоћ америчких стручњака била драгоцјена.

Амбасадорка Рајзинг Рајнке је потврдила спремност САД за будућу сарадњу и сагласила се са успостављањем исте кроз један свеобухватан оквир са заједничким приоритетима у области заштите животне средине, управљања отпадом и просторног планирања и урбанизма.