Мања слова Већа слова РСС
>

УНДП остаје поуздан партнер Министарства

УНДП остаје поуздан партнер Министарства
Датум објаве: 24.12.2020 13:37 | Аутор: Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма

Испис Штампај страницу


Проф. др Ратко Митровић, министар екологије, просторног планирања и урбанизма, и државни секретар за екологију, проф. др Данило Мрдак данас су разговарали са сталном представницом Канцеларије Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори, Данијелом Гашпариковом и њеном сарадницом Снежаном Драгојевић и договорили концепт будуће сарадње.

Министар је на састанку информисан о бројним пројектима са УНДП који су у току, и онима који тек треба да отпочну, у складу са међународним обавезама Црне Горе и приоритетима Министарства и Владе. “УНДП остаје поуздан партнер на нашем путу испуњења пројектних циљева и преузетих обавеза, и надамо се даљој доступности фондова чија је УНДП имплементорна агенција”, казао је министар Митровић.

Г-ђа Гашпарикова је потврдила спремност Канцеларије УНДП-а на плану интезивирања сарадње са Министарством у пројектима из области природе, заштите животне средине, управљања отпадом и водама, са посебним нагласком на климатске промјене.

Државни секретар Данило Мрдак је појаснио да би јачање кадровских капацитета требало да буде један од кључних приоритета у погледу реализације пројеката са УНДП. Госпођа Гашпарикова је поручила да је, с тим у вези, УНДП спреман да пружи сву неопходну експертску помоћ.