Manja slova Veća slova RSS
>

UNDP ostaje pouzdan partner Ministarstva

UNDP ostaje pouzdan partner Ministarstva
Datum objave: 24.12.2020 13:37 | Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ispis Štampaj stranicu


Prof. dr Ratko Mitrović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, i državni sekretar za ekologiju, prof. dr Danilo Mrdak danas su razgovarali sa stalnom predstavnicom Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Danijelom Gašparikovom i njenom saradnicom Snežanom Dragojević i dogovorili koncept buduće saradnje.

Ministar je na sastanku informisan o brojnim projektima sa UNDP koji su u toku, i onima koji tek treba da otpočnu, u skladu sa međunarodnim obavezama Crne Gore i prioritetima Ministarstva i Vlade. “UNDP ostaje pouzdan partner na našem putu ispunjenja projektnih ciljeva i preuzetih obaveza, i nadamo se daljoj dostupnosti fondova čija je UNDP implementorna agencija”, kazao je ministar Mitrović.

G-đa Gašparikova je potvrdila spremnost Kancelarije UNDP-a na planu inteziviranja saradnje sa Ministarstvom u projektima iz oblasti prirode, zaštite životne sredine, upravljanja otpadom i vodama, sa posebnim naglaskom na klimatske promjene.

Državni sekretar Danilo Mrdak je pojasnio da bi jačanje kadrovskih kapaciteta trebalo da bude jedan od ključnih prioriteta u pogledu realizacije projekata sa UNDP. Gospođa Gašparikova je poručila da je, s tim u vezi, UNDP spreman da pruži svu neophodnu ekspertsku pomoć.