Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Украјинци о Црној Гори: Осмо чудо свијета

Саопштење: Украјинци о Црној Гори: Осмо чудо свијета
Датум објаве: 15.10.2019 12:14 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


На једном од најчитанијих портала у Украјини, “Обозреватељ“, објављен је афирмативан чланак о Црној Гори као туристичкој дестинацији.

У чланку се препоручује читаоцима да морају посјетити Црну Гору јер ће у супротном пропустити да виде осмо чудо свијета. „Боравећи тамо, убједићете се да рај заиста постоји и много је ближе него што изгледа“, наводи аутор текста и даље описује дестинације које треба посјетити у Црној Гори.

„Котор је брат Венеције, шетајући уским улицама старог града осјетићете дух старих времена. Док пијете кафу на неком од тргова, чују се црквена звона као на Тргу Светог Марка у Венецији . Без обзира на те сличности, Котор има својих дражи које нећете наћи нигдје на свијету“, наводи се у тексту. Затим аутор описује Пераст као рајско мјесто које се сакрило између планина и мора и да се ту могу наћи најљепши пејзажи за љубитеље фотографије.

У наставку чланка аутор описује Тиват као романтични средњовјековни град који представља модеран центар. „Док сетате кроз Порто Монтенегро, осетицете се као да сте у Монаку или Ници“, наводи се у тексту.

Дестинације које се препоручују у чланку су и Свети Стефан као чудо природе са најљепшим мјестом за „селфи“, Његуши за оне који радије преферирају да умјесто магнета као сувенир понесу традиционални црногорски домаћи производ и Главни град Подгорица који оставља утисак смирености који није уобичајен за главне градове.

Национална туристичка организација Црне Горе подржала је посјету представника портала “Обозреватељ“, који су током боравка у Црној Гори почетком октобра имали прилику да се упознају са природним и културним знаменитостима.


ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе