Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Акција: Нек' гора зазелени! - у петак садња дрвећа у парк шуми Толоши

Најава: Акција: Нек
Датум објаве: 19.09.2019 13:14 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Поводом обиљежавања 28 година од усвајања Декларације о еколошкој држави Црној Гори, у Подгорици ће у петак, 20. септембра бити организована садња дрвећа у парк шуми Толоши.

У акцији под називом: Нек' гора зазелени!, учествоваће представници Владе, Заједнице општина Црне Горе и Главног града Подгорица, као и чланови преговарачке струкуре, амбасадори и дјеца из ОШ Штампар Макарије.

Садња дрвећа у парк Шуми Толоши је дио акције „Нек' гора зазелени!“ у оквиру које ће, у све 24 црногорске општине на више локација бити засађене саднице различитог дрвећа.

Акција садње дрвећа у парк шуми Толоши почеће у 9:00 сати (дио парк шуме испред ОШ Штампар Макарије, преко пута Трим стазе) гдје ће бити засађено 90 одраслих садница.
Саднице ће засадити министри одрживог развоја и туризма и одбране, Павле Радуловић и Предраг Бошковић, као и главни преговарач Александар Дрљевић, генерални секретар Заједнице општина Црне Горе Рефик Бојаџић, градоначелник Главног града др Иван Вуковић и државни секретар у Министарству пољопривреде и руралног развоја Милосав Анђелић, који ће након акције садње дати изјаве за медије.

Такође, у недјељу, 22. септембра, с почетком у 10:00 сати, биће организовано пошумљавање брда Љубовић.
Том приликом биће засађено 500 садница бора, а у акцији ће, осим градског предузећа Зеленило, учествовати припадници Војске Црне Горе, Управе полиције и Службе заштите и спашавања Главног града.

Организатори акције ће на овај начин допринијети очувању „плућа планете“.
Планирано је да акција буде настављена у предстојећим годинама, имајући у виду да се на глобалном нивоу све више суочавамо са штетним утицајем климатских промјена.

Заштита животне средине за садашње и будуће генерације обавеза је и задатак свих нас у Црној Гори!
Позивамо медије да извјештавају са догађаја.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ