Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Промоција туристичке понуде Црне Горе у кинеском граду Гуанџо-у

Саопштење: Промоција туристичке понуде Црне Горе у кинеском граду Гуанџо-у
Датум објаве: 30.08.2019 11:49 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризмаМинистарство одрживог развоја и туризма

Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са компанијом Туркисх Аирлинес и туристичком привредом представља туристичку понуду дестинације на сајму туризма “Цхина Интернатионал Тоурисм Индустрy Еxпо - ЦИТИЕ”, који се одржава у периоду од 30. августа до 1. септембра у Гуанџоу, у Кини.

Првог дана сајма, у организацији Туркисх Аирлинес-а одржан је „Балкан роадсхоw.“, цјелодневни програм за кинеске туроператоре и медије у оквиру којег су се Црна Гора, Србија и Босна и Херцеговина представиле као атрактивне туристичке дестинације за кинеске туристе. Посјетиоци су били у прилици и да се информишу о актуелним авио линијама и визним олакшицама за кинеске туристе.

Такође одржана је и пословна радионица за представнике туристичке привреде, током које је додијељен и седмодневни наградни аранжман који су обезбиједили хотел „Регент Порто Монтенегро“ и компанија “Туркисх Аирлинес”.

Црна Гора посљедњих година биљежи значајан раст када је у питању туристички промет са тржишта НР Кине. Током претходне године Црну Гору је посјетило око 43 хиљаде кинеских туриста што је раст од 80% у односу на 2017. годину. Тренд раста настављен је и ове године будући да је краја јуна мјесеца Црну Гору посјетило око 32 000 кинеских туриста што је преко 100 % у поредјењу са истим периодом претходне године.

Добрим резултатима, прије свега, допринијели су квалитетна регионална сарадња на плану промоције, визне олакшице, добра авио повезаност са бројним европским дестинацијама, као и унапређење понуде хотела високе категорије.

Гуандзо је трећи по величини град у Кини, након Шангаја и Пекинга са 14 милиона становника. На сајму “ЦИТИЕ” који окупља велики број професионалаца из области туризма, поред Националне туристичке организације Црне Горе, понуду представљају туристичке агенције “Монтенегро Адвентурес”, “Монтенегро Тоурист Сервице”, “Гранд Травел” и “Монтенегро Есцапе Тоурс”.


Национална туристичка организација Црне Горе