Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Одржан стручни скуп „Изградња објеката - регулаторни оквир“

Саопштење: Одржан стручни скуп „Изградња објеката - регулаторни оквир“
Датум објаве: 01.07.2019 10:25 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

На стручном скупу под називом „Изградња објеката - регулаторни оквир“, који је организовала Инжењерска комора Црне Горе у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма, 27. јуна 2019., презентован је законодавни оквир из области изградње објеката и грађевинских производа.

Предсједник Инжењерске коморе Срђан Лаковић захвалио се присутнима на исказаном интересовању да учествују на стручном скупу, те истакао значај јачања сарадње између Министарства одрживог развоја и туризма и Инжењерске коморе Црне Горе.

Генерална директорица Директората за грађевинарство Татјана Вујошевић изразила је задовољство због могућности да се на скупу отвори дискусија са представницима свих инжењерских струка о законодавном оквиру из области грађевинарства.

Регулаторни оквир из области изградње објеката презентовале су Татјана Вујошевић и Светлана Вуксановић, руководитељка Дирекције за развој грађевинарства.

Презентоване су одредбе Закона о планирању простора и изградњи објеката и Закона о грађевинским производима, као и одредбе подзаконских акта донесених у складу са наведеним законима.

Након презентација услиједила је дискусија о имплементацији наведених закона. У циљу унапређења одређених подзаконских аката и техничке регулативе договорено је да у наредном периоду Инжењерска комора достави Министарству одрживог развоја и туризма сугестије за измјене истих, те да се кроз заједничке активности настави са едукацијом инжењерске струке на пољу имплементације регулативе из области изградње објеката.

Стручном скупу присуствовали су представници Министарства одрживог развоја и туризма и Инжењерске коморе Црне Горе (предсједник Коморе, предсједници струковних комора, чланови Управног одбора и чланови Коморе).