Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Svečano otvoren Hotel Falkensteiner Montenegro

Saopštenje: Svečano otvoren Hotel Falkensteiner Montenegro
Datum objave: 27.06.2019 11:51 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sinoć je u Budvi otvorio Hotel „Falkensteiner Montenegro“.

Ministar Radulović istakao je da je nekadašnji hotel „Queen of Montenegro“ bio perjanica turizma ne samo budvanske rivijere već i čitave Crne Gore, te izrazio uvjerenje da ga sada sa brendom „Falkensteiner“-a očekuju bolji dani.

„Bilo je dosta znakova pitanja kada smo krenuli sa realizacijom prije godinu dana, ali smo zajednički prošli sve izazove i večeras smo ovdje svi zajedno, sa još jednim velikim brendom, sa blizu 240 smještajnih jedinica i 500 krevera, i blizu očekivanih 50 00 posjetilaca do kraja godine.

On je napomenuo da je Crnu Goru prošle godine posjetilio 2,2 miliona turista, koji su ostvarili gotovo 13 miliona noćenja, što je 400 000 više u odnosu na 2016. godinu.

„Ukoliko se po jutru dan poznaje, ova sezona biće znatno bolja od prethodne. Tokom prva četiri mjeseca u kolektivnom smještaju imamo rast od 40 posto, što u apsolutnim brojevima iznosi 64 000 turista a to je dva puta više gostiju nego što smo imali 2014“., poručio je Radulović.

Ministar Radulović zahvalio se posvećenom timu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koji je tokom protekla četiri mjeseca kategorisao skoro 54 objekta, a tokom protekle dvije i po godine otvorio 4500 novih ležajeva koji omogućavaju ovakav rast. Kako je istakao, Crna Gora stabilno korača ka brojci od 100 novih otvorenih objekata do kraja ove godine.

Regionalni direktor kompanije „Falkensteiner Hotels and Residences“ za Crnu Goru i Srbiju Aleksandar Vasilijević zahvalio se na podršci svih partnera koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, Ministarstvu održivog razvoja i turizma, lokalnoj zajednici i OTP banci.