Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Регионалном сарадњом и заједничким производима до туриста са далеких тржишта

Саопштење: Регионалном сарадњом и заједничким производима до туриста са далеких тржишта
Датум објаве: 25.09.2018 14:52 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


„Регионална сарадња, креирање заједничких производа и заједничка промоција – кључни су предуслови да би се привукли туристи са далеких тржишта“, закључено је на министарској конференцији „Туризам 365 – од мита до реалности“ која се одржава у Загребу и којој присуствује и црногорски министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић.

Министар Радуловић се у свом излагању осврнуо на инвестициони амбијент у Црној Гори, на досадашња добра али и лоша искуства, као и на планове за предстојећи период, с обзиром на преовладавајућу констатацију учесника Форума да је Црна Гора лидер у региону када је ријеч о привлачењу инвестиција у туризам и хотелијерство.

Он је, такође, указао и на веома позитивне резултате текуће туристичке сезоне те најаве за постсезону које представљају резултат боље доступности дестинације, унапређења хотелске понуде, затим диверзификације производа као и боље промоције дестинације у цјелини.

У складу са темом конференције било је и ријечи о генераторима развоја туризма ван главне љетње сезоне као и плановима у том правцу који треба да воде ка развоју цјелогодишње дестинације.

Панелисти на овом форуму били су и Франо Матушић, државни секретар у Министарству туризма Републике Хрватске, Здравко Почивалшек министар економског развоја и технологије Републике Словеније и Бленди Клоси министар туризма и заштите животне средине Републике Албаније.

Друга једнодневна конференција „Може ли хрватски туризам 365? – 2. корак“ организована је у виду кратких предавања стручњака који су указали на примјере позитивне праксе, те панела на којима се говорило о могућностима за цјелогодишњи туризам у Хрватској и државама регије, затим позитивним примјерима дестинација за 365 дана, а такође су разматрана и креирана потенцијална рјешења. Учесници конференције размијенили су знања и идеје са представницима туристичке привреде дајући тиме мотивацију за укључивање свих субјеката у креирање цјелогодишње дестинације.