Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Током ускршњих и првомајских празника остварена добра посјета туриста

Датум објаве: 01.05.2016 12:42 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


У Црној Гори током ускршњих и првомајских празника, који симболично отварају љетњу туристичку сезону, остварена је добра посјета домаћих и страних туриста, као и попуњеност смјештајних капацитета.

За боравак током празника бројни црногорски хотели су припремили специјалне пакет аранжмане са приступачним цијенама које је НТО ЦГ промовисала у претходном периоду. 

Према расположивим информацијима већина хотела на будванској ривијери биљежи добру попуњеност, а хотелско предузеће Монтенегро Страс чак и до 85 %. Ова компанија биљежи раст од готово 24 % кад су у питању индивидуални гости. 

Општине у сарадњи са локалним туристичким организацијама припремиле су разнолик програм културних и забавних манифестација што је добра прилика да и домаћи туристи уживају током празника.

Туристи имају прилику да уживају у манифестацијама као што су Првомајски уранак у Котору, Мојковцу, Даниловграду, Васкршњи концерт у Котору, Интернационални атлетски митинг у Бару са богатим музичким програмом, а током маја све госте очекује 19. међународни Карневал и Прољећња ноћ под маскама у Будви, манифестација "Дјурдјевданске свечаности" у Беранама, Регатта „ЕСТ 105“ Бари Херцег Нови, фестивал “Спринг Бреак Монтенегро” у Будви, Дани магнолије у Тивту и др.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе