Мања слова Већа слова РСС
>

Одлука да се за чланицу Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем именује Оливера Вукадиновић, као представница невладине организације “Зелени Црне Горе” (за климатске промјене).

Датум објаве: 26.01.2016 13:56 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


У складу са чланом 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ“ број 07/12), и у складу са Јавним позивом (број 118-13/1, од 12. 01. 2016. године) који је упућен невладиним организацијама ради избора представника невладиних организација за члана/ицу Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем, након увида у пристигле пријаве, Министарство одрживог развоја и туризма доноси:


ОДЛУКУ

да се за чланицу Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем именује Оливера Вукадиновић, као представница невладине организације “Зелени Црне Горе” (за климатске промјене).

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Прегледом достављене документације Комисија је констатовала да су достављене три пријаве и то: НВО Центар за развој аграра која је предложила Дејана Зејака; НВО Зелени Црне Горе који су предложили Оливеру Вукадиновић и НВО Друштво младих еколога који су предложили Александра Јаничића. Комисија је пристигле пријаве вредновала на основу критеријума дефинисаних чланом 12 Уредбе:
― Преглед реализованих пројеката и активности у претходној години у вези са задатком радног тијела и
― Биографије кандидата, са подацима о искуству у вези са задатком радног тијела.

Имајући у виду да су достављени предлози исправни, након вредновања пријава у складу са чланом 12 Уредбе, Комисија је једногласно изабрала Оливеру Вукадиновуић (НВО Зелени Црне Горе) за чланицу Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем. С тим у вези, констатовано је да Оливера Вукадиновић испуњава све услове јавног позива (црногорска је држављанка, са пребивалиштем у Црној Гори; посједује искуство из области климатских промјена; није чланица политичке партије, државна или јавна функционерка, руководеће лице или државна службеница или намјештеница у органима државне управе).